150 ÅR AV JULTRADITIONER

Klassiska sötsaker och härliga nyheter från Brunberg

Brunberg har varit en del av finländarnas jultraditioner sedan 1871. Tryffel som smälter i munnen och mumsig marmelad har gjort julbordet till en fest – och är också en uppskattad gåva.

Med anledning av vårt 150-års jubileum vill vi gärna att du berättar om dina smakminnen från tidigare julhelger och vi uppmuntrar flera generationer att njuta av gemensamma smakupplevelser.

Vi på Brunberg önskar alla En riktigt God Jul!

Vi packar in julens mest omtyckta sötsaker. Beställ nu!


Jultävling – vinn söta priser!

Skriv till oss och berätta om dina sötsaksminnen från julen. Bland deltagarna lottar vi varje vecka ut ett rejält paket med underbara sötsaker (värde 19 € / st).

Med din berättelse ger du oss rätt att publicera den på Brunbergs somekanaler och nätsidor under din pseudonym.

 

Du kan delta genom att fylla i blanketten här nedan – kanske är det just du som snart får njuta av Brunbergs sötsaker!

Se reglerna för tävlingen här >>

brunberg-joulu
brunberg-joulu

Smakprov från bidrag till jultävlingen

Under fortsättningskriget led vi av brist på livsmedel, men julbordet var ändå rikligt uppdukat. Vi hade griskött, hembryggt öl och vit gröt. Grisen som vi själva hade fött upp blev skinka. Jag minns hur jultomten plockade upp vackra böcker ur säcken. Alldeles speciellt minns jag att jag fick en plåtask med karameller. Plåtasken har jag fortfarande kvar.

Maija, Riihimäki

 

***

 

Vi brukar hänga chokladtryffel på julgranens grenar. Förra året köpte vi en golden retriever som är ett riktigt matvrak och som vanligt hängde vi tryffel i granen. Inte svårt att gissa hur det gick! Till all lycka blev hunden inte sjuk. I år lägger vi tryffeln i en skål.

Heini, Borgå

 

***

 

Hos mormor bjöds det på sockrade marmeladbitar till jul. De förvarades i en glasskål med lock och då vi tjuvsmakade på marmeladen krävdes fingerfärdighet för att öppna och stänga skålen utan att locket klirrade.

Risto, Vasa

You've just added this product to the cart: