Pressmeddelande 7.12.2020

Brunbergs sötsaksfabrik öppnade sin webbutik och publicerade nya webbsidor

Brunberg Oy, som nästa år fyller 150 år, tog ett kliv in i den digitala världen och öppnade en webbutik. I sortimentet finns bland annat sötsaker som tidigare har sålts endast i Brunbergs egna butiker i Borgå. Samtidigt publicerades företagets nya webbsidor.

Finlands äldsta sötsaksfabrik, Brunberg Oy från Borgå, startade på onsdag 2.12.2020 en sötsaksbutik på internet.

I sortimentet finns välkända klassiker – tryffel, lakrits och Alku-karameller – och varierande säsongsprodukter. På webbutikens hyllor finns också produkter som tidigare har sålts endast i Brunbergs egna butiker i Borgå.

-Våra kunder har redan länge hoppats på att vi ska öppna en webbutik och nu är den äntligen verklighet, säger Brunbergs VD Katarina Enholm glatt.

I webbutiken har vi också kampanjer, erbjudanden och vi säljer gåvokort.

-Nu till julen kan man enkelt och behändigt beställa gåvor och julbordets favoritsötsaker via den egna skärmen, säger Enholm.

Inledningsvis levererar vi sötsaker runt om i Finland. I framtiden blir beställningar från andra länder också möjliga.

 

Nya webbsidor – 150 år av historia

150-års jubileet till ära har Brunberg också öppnat nya webbsidor. Sidorna innehåller en mängd information om sötsakerna, Brunbergs ansvarsfullhet och berättelser från sötsaksfabrikens 150-åriga historia.

I planeringen av de nya sidorna har tillgängligheten och tydligheten varit av stor vikt. Det är lätt att navigera med olika apparater, färgkontrasterna är rena och klara och fonten är lättläslig. Webbsidorna togs fram i samarbete med marknadsföringsbyrån Haven Porvoo från Borgå.

-Vi ville skapa webbsidor som är konsumentvänliga och vi utgick ifrån att alla skulle ha lätt att göra inköp och bläddra fram information. Välkomna att titta in, säger Enholm.

 

Mera information

Sari Koivulahti

Försäljnings- och marknadsföringschef

+358 (0)400 841 218, [email protected]

 

Brunberg är en sötsaksfabrik från Borgå som är känd framför allt för sina kyssar, tryffel, choklad, lakrits och marmelad. Företaget grundades år 1871 av bagarlärlingen A.W. Lindfors.