Fastlagsbulle med kyssfyllning
Det här är de roligaste fastlagsbullarna! Låt var och en välja sin favoritsmak av Brunbergs kyssar och sen lägg kyssen i mitten av bullen och pressa. Bang! Det hörs ett roligt ljud. Brunberg kyssar hittar du i välsorterade mataffärer och i Brunbergs egna butiker i Borgå.
Ingredienser
Fastlagsbulle med kyss fyllning
Till 10 st. bullar
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
1 ägg
½ tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
ung. 7 dl – vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
Pensling:
1 ägg
Fyllning:
10 Brunberg kyssar (välj smak)
2 dl grädde
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
På utan:
florsocker
Gör så här
Värm mjölken fingervarm. Smula jästen och blanda in i mjölken. Tillsätt ägg, salt, socker och kardemumman.
Tillsätt lite i gången vetemjölet, till slut smöret och knåda ordentligt. Låt degen jäsa under en kökshandduk i cirka 20 minuter. Tag upp degen på ett mjölat bord och knåda en stund. Forma degen till en stång och dela den i 10 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Låt bullarna jäsa under en kökshandduk i cirka 15 minuter.
Pensla bullarna med ägg och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter. Låt bullarna svalna. Under tiden bullarna svalnar vispa grädde och smaksätt med socker och vaniljsocker. Skär av ett lock på varje bulle. Lägg Brunberg kyssen i mitten av bullen och lägg locket på och pressa. Spritsa grädde på kanterna, lägg på locket och pudra över florsocker.
Varsågod!
Receptet av Hellapoliisi.