Appelsiiniset suklaacookiet

Raikas appelsiini ja pehmeän täyteläinen suklaa ovat klassinen makupari. Nämä herkulliset suklaacookiet saavat makunsa Brunberg Appelsiinisuklaanappi -makeisista.

Reseptillä valmistuu noin 24 muhkean mehevää cookieta.

Laktoosittomat cookiet sopivat niin arkeen kuin juhlaan!

Jaa:

Ainekset

  • 200 g laktoositonta voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 muna
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl soodaa
  • 1,5 tl appelsiininkuoriraastetta
  • 300 g (2 pussia) Brunberg Appelsiinisuklaanappi 150 g -makeisia

Ohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna joukkoon nopeasti sekoittaen.

Sekoita vehnäjauho, maissitärkkelys ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja appelsiininkuoriraaste taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

Rouhi 250 g suklaata karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan.

Annostele taikina palloiksi tai nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. Paina nokareita lusikalla hieman litteämmiksi.

Paista 200 asteessa noin 9 minuuttia. Huom! Cookiet saavat jäädä keskeltä hieman pehmeiksi, varo paistamasta liikaa.

Sulata loput 50 g suklaasta ja koristele cookiet suklaaraidoilla.

 

Nautinnollisia murusteluhetkiä!

Katso myös nämä reseptit