Appelsiiniset suklaacookiet
Raikas appelsiini ja pehmeän täyteläinen suklaa ovat klassinen makupari. Nämä herkulliset suklaacookiet saavat makunsa Brunberg Appelsiinisuklaanappi -makeisista.
Reseptillä valmistuu noin 24 muhkean mehevää cookieta.
Laktoosittomat cookiet sopivat niin arkeen kuin juhlaan!
Ainekset
* 200 g laktoositonta voita
* 1 dl sokeria
* 2 dl fariinisokeria
* 1 muna
* 2 tl vaniljasokeria
* 5,5 dl vehnäjauhoja
* 2 tl maissitärkkelystä
* 1 tl soodaa
* 1,5 tl appelsiininkuoriraastetta
* 300 g (2 pussia) Brunberg Appelsiinisuklaanappi 150 g -makeisia
Ohje
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna joukkoon nopeasti sekoittaen.
Sekoita vehnäjauho, maissitärkkelys ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja appelsiininkuoriraaste taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Rouhi 250 g suklaata karkeaksi rouheeksi ja lisää taikinaan.
Annostele taikina palloiksi tai nokareiksi pellille leivinpaperin päälle. Paina nokareita lusikalla hieman litteämmiksi.
Paista 200 asteessa noin 9 minuuttia. Huom! Cookiet saavat jäädä keskeltä hieman pehmeiksi, varo paistamasta liikaa.
Sulata loput 50 g suklaasta ja koristele cookiet suklaaraidoilla.
Nautinnollisia murusteluhetkiä!