Laku-sitruunakuppikakut
Lakritsin ja sitruunan makuyhdistelmä on piristävän raikas. Kannattaa kokeilla! Tässä kuppikakussa maistuu tuoreen pehmeä Brunberg Lakritsi.
Kuppikakkureseptimme sopii myös vegaaneille.
Ainekset
Taikina
* 3,5 dl vehnäjauhoja
* 3 rkl perunajauhoja
* 2 dl sokeria
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 tl vaniljasokeria
* 1 sitruunan raastettu kuori
* 3 dl kauramaitoa
* 0,5 dl rypsiöljyä
* noin 300 g eli 3/4 pussillista Brunberg Lakritsi -makeisia (400 g:n pussi)
Kuorrute
* 150 g margariinia (vegaanista)
* noin 6 dl tomusokeria
* 1 rkl raastettua sitruunan kuorta
* 2 rkl sitruunamehua
Koristelu
* Brunbergin lakritsia (loput pussista)
* raastettua sitruunan kuorta
Ohje
Sekoita kuivat ainekset ja raastettu sitruunan kuori. Lisää joukkoon kauramaito ja rypsiöljy.
Pilko lakritsit pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinaan. Muista säästää osa koristeluun.
Nostele taikina muffinssivuokiin kahden lusikan avulla.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Jäähtymistä odotellessasi valmista kuorrute. Pehmennä margariini ja sekoita joukkoon sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori ja tomusokeri.
Pursota kuorrute kauniiksi keoiksi jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele lakupaloilla.