Mokkapalat tryffeleistä

Leivo pellillinen klassisia mokkapaloja ja kuorruta ne suussa sulavan pehmeillä Brunberg Moccatryffelipatukoilla.

Moccatryffeli antaa koko perheen suosikkireseptiin hienostuneen maun!

Reseptillä valmistuu uunipellillinen mokkapaloja.

Kokeile ja ihastu!

Ainekset

Pohja

* 5 dl vehnäjauhoja

* 3 kananmunaa

* 2 dl sokeria

* 2 dl kahvia

* 150 g voita

* 1 dl kaakaojauhetta

* 3 tl leivinjauhetta

 

Kuorrute

* 420 g tomusokeria

* 200 g ranskankermaa

* 100 g voita

* 5 kpl (yht. 100 g) Brunberg Moccatryffelipatukka

* ½ dl kaakaojauhetta

 

Koristeluun

* strösseleitä

Ohje

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sulata voi.

Lisää kuivat aineet, kahvi ja voisula muna-sokerivaahtoon. Sekoita ainekset huolellisesti.

Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Valmista kuorrute. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Paloittele tryffelipatukat.

Sulata voi ja patukat mikrossa tai hellalla miedolla lämmöllä. Sekoita ranskankerma voi-tryffeliseokseen ja kaada nestemäinen seos tomusokerin ja kaakaojauheen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.

Viimeistele mokkapalat strösseleillä ja laita mokkapalat hetkeksi kylmään, jotta kuorrute hieman jähmettyy.

Vinkki! Jos haluat vahvemman kahvin maun kuorrutteeseen, voit lisätä vielä 2 rkl kahvia ja 1 rkl tomusokeria.

Resepti ja kuva: Janne Kujala

Mokkatryffelipalat

Katso myös nämä reseptit

Suukkokakku

Suukkokakku Brunberg juhlii 150-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Legendaarinen Brunbergin tehdas toimii Porvoossa. Kaikki tuntevat jo 70-vuoden ikään ehtineet suukot. Juhlavuoden kunniaksi lanseeratut mustaherukkasuukot löytyvät nyt kaupoista ja Brunbergin myymälöistä. Valmista kevään juhlahetkiin näyttävä suukkokakku. Ainekset 12-15 annosta Pohja 2 kananmunaa ¾ dl sokeria ¾ dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta Kostutus: (1/2 dl maitoa + ½ [...]

Tryffelikakku

Brunberg Tryffelikakku Kuvat ja resepti Hellapoliisi. Porvoossa sijaitseva Brunberg on tuttu erityisesti tryffeleistään ja suukoistaan. Tiesitkö, että Brunbergin historia ulottuu aina 1880 luvulle asti. Silloin perheyritys aloitti leipomotoiminnan ja laajensi valikoimaansa makeisten puolelle vuonna 1897. Legendaariset tuotteet ovat kuuluneet suomalaisten herkkuhetkiin siis jo pitkälti yli toistasataa vuotta. Tryffelikakku on upea juhlakakku. Se valmistuu helposti ja [...]

Toffee-tiikerimuffinsit

Toffee-tiikerimuffinsit Hauskojen tiikerimuffinsien makumaailma syntyy kaakaosta ja maukkaan pehmeistä Brunberg Toffeepalat -makeisista. Toffee-tiikerimuffinsit maistuvat koko perheelle. Reseptillä valmistuu noin 12 muffinsia. Ainekset * 60 g (0,75 dl) rypsiöljyä * 130 g (1,5 dl) maitoa * 2 kananmunaa * 140 g (2 dl) sokeria * 0,5 tl suolaa * 0,5 tl vaniljasokeria * 200 g (3 [...]

Suklaakuorrute

Helppo ja herkullinen suklaakuorrute leivoksille tai mansikoille Suklaakuorrute kruunaa leivokset: donitsit, kakut, muffinssit, keksit ja vaikka croissantit! Se sopii erinomaisesti myös mansikoiden peitteeksi. Suklaakuorrute on helppo ja nopea valmistaa. Täyteläisen makunsa se saa Brunberg Laktoositon Maitosuklaa- tai Brunberg Tumma Suklaa 53 % -suklaalevystä. Mikä parasta: kuorrute on laktoositon! Reseptistä riittää kuorrutetta noin 8 leivokseen. Ainekset [...]

Suklaa-kermatoffeekeksit

Suklaa-kermatoffeekeksit Nämä vastustamattoman herkulliset, helposti valmistettavat suklaakeksit saavat täyteläisen makunsa Alku Toffee Perinteinen -karamelleista. Keksit sopivat niin juhliin, arjen hemmotteluhetkiin kuin syötäväksi lahjaksi. Kokeile myös maustaa keksit Alku Toffee Lakritsi -karamelleilla! Ainekset * 150 g margariinia * 2 dl sokeria * 1 tl vaniljasokeria * 1 muna * 3 dl vehnäjauhoja * 1 tl leivinjauhetta [...]

Suklainen minttukaakao

Suklainen minttukaakao Mikään ei lämmitä kylmänä talvipäivänä niin kuin kuuma täyteläinen minttukaakao. Tarvitset vain maitoa, Brunberg Minttusuklaanappi -makeisia ja suuren mukin. Brunbergin Minttusuklaanapit ovat vegaanisia, joten tämä kaakao sopii myös vegaaneille kauramaitoon tehtynä. Tosiherkuttelija lisää juomaan nokareen vaahdotettua kauravispiä tai kermavaahtoa. Ainekset * Noin 10 kpl Brunberg Minttusuklaanappi * Iso kupillinen lämmintä maitoa Ohje Sekoita [...]

Laku sitruunakuppikakut

Laku-sitruunakuppikakut Lakritsin ja sitruunan makuyhdistelmä on piristävän raikas. Kannattaa kokeilla! Tässä kuppikakussa maistuu tuoreen pehmeä Brunberg Lakritsi. Kuppikakkureseptimme sopii myös vegaaneille. Ainekset Taikina * 3,5 dl vehnäjauhoja * 3 rkl perunajauhoja * 2 dl sokeria * 1 tl leivinjauhetta * 1 tl vaniljasokeria * 1 sitruunan raastettu kuori * 3 dl kauramaitoa * 0,5 dl [...]

Kinuskikastike Alku-karamelleista

Kinuskikastike Alku-karamelleista Kermaisen herkullinen kinuskikastike syntyy helposti ja nopeasti perinteisistä Alku-karamelleista. Tarvitset vain kaksi raaka-ainetta! Suussa sulava kastike kruunaa kakut, leivonnaiset, marjakimarat ja jäätelöannokset. Reseptistämme saat noin 1,5 dl valmista Alku-kinuskikastiketta. Ainekset * 20 Alku Toffee Perinteinen -karamellia * noin 6 rkl kermaa Ohje Pilko karamellit pieniksi paloiksi, kukin noin kuuteen osaan. Laita pilkotut Alku-karamellit [...]

Appelsiiniset suklaacookiet

Appelsiiniset suklaacookiet Raikas appelsiini ja pehmeän täyteläinen suklaa ovat klassinen makupari. Nämä herkulliset suklaacookiet saavat makunsa Brunberg Appelsiinisuklaanappi -makeisista. Reseptillä valmistuu noin 24 muhkean mehevää cookieta. Laktoosittomat cookiet sopivat niin arkeen kuin juhlaan! Ainekset * 200 g laktoositonta voita * 1 dl sokeria * 2 dl fariinisokeria * 1 muna * 2 tl vaniljasokeria * [...]