Helppo ja herkullinen suklaakuorrute leivoksille tai mansikoille
Suklaakuorrute kruunaa leivokset: donitsit, kakut, muffinssit, keksit ja vaikka croissantit! Se sopii erinomaisesti myös mansikoiden peitteeksi.
Suklaakuorrute on helppo ja nopea valmistaa. Täyteläisen makunsa se saa Brunberg Laktoositon Maitosuklaa– tai Brunberg Tumma Suklaa 53 % -suklaalevystä. Mikä parasta: kuorrute on laktoositon!
Reseptistä riittää kuorrutetta noin 8 leivokseen.
Ainekset
* 70 g vispikermaa (laktoositon)
* 15 g glukoosisiirappia (antaa kauniin kiillon kuorrutteeseen)
* 75 g Brunberg Laktoositonta Maitosuklaa tai Brunberg Tummaa Suklaa 53 % -suklaata
* 15 g voita (laktoositon)
* koristeluun strösseleitä/nonparelleja
Ohje
Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa.
Liuota kuuman kerman joukkoon glukoosisiirappi.
Paloittele suklaa kattilaan ja anna sen sulaa rauhassa kerman joukkoon sekoittamatta. Kun suklaa on täysin sulanut, sekoita kuorrute tasaiseksi.
Lisää voi ja sekoita.
Dippaa leivokset suklaakuorrutteeseen ja ravistele ylimääräinen kuorrute pois. Koristele ja jähmetä viileässä.
Resepti ja kuva: Janne Kujala