Kuvat ja resepti: Janne Kujala

Laktoositon suklaakuorrute leivoksille ja mansikoille

Laktoositon suklaakuorrute kruunaa leivokset: donitsit, kakut, muffinssit, keksit ja vaikka croissantit! Se sopii erinomaisesti myös mansikoiden ja hedelmien peitteeksi.

Suklaakuorrute on helppo ja nopea valmistaa. Täyteläisen makunsa se saa Brunberg Laktoositon Maitosuklaa– tai Brunberg Tumma Suklaa 53 % -suklaalevystä. Mikä parasta: kuorrute on laktoositon! Voit myös valmistaa vegaanisen suklaakuorrutteen tummasta suklaasta. Korvaa siinä tapauksessa vispikerma esimerkiksi kauravispillä ja voi vegaanisella margariinilla.

Reseptistä riittää kuorrutetta noin 8 leivokseen.

Jaa:

Ainekset

70 g vispikermaa (laktoositon)

15 g glukoosisiirappia (antaa kauniin kiillon kuorrutteeseen)

75 g Brunberg Laktoositonta Maitosuklaata tai Brunberg Tummaa Suklaata 53 %

15 g voita (laktoositon)

koristeluun strösseliä/nonparelleja

Ohje

Kiehauta kerma pinnoitetussa kattilassa.

Liuota kuuman kerman joukkoon glukoosisiirappi.

Paloittele suklaa kattilaan ja anna sen sulaa rauhassa kerman joukkoon sekoittamatta. Kun suklaa on täysin sulanut, sekoita kuorrute tasaiseksi.

Lisää voi ja sekoita.

Dippaa leivokset suklaakuorrutteeseen ja valuta ylimääräinen kuorrute pois. Koristele ja jähmetä viileässä.

Katso myös nämä reseptit