Kuvat ja resepti: Hellapoliisi

Suukkokakku

Brunberg juhlii 150-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Legendaarinen Brunbergin tehdas toimii Porvoossa. Kaikki tuntevat jo 70-vuoden ikään ehtineet suukot. Juhlavuoden kunniaksi lanseeratut mustaherukkasuukot löytyvät nyt kaupoista ja Brunbergin myymälöistä.

Valmista kevään juhlahetkiin näyttävä suukkokakku.

Jaa:

Ainekset

12-15 annosta

Pohja

2 kananmunaa

¾ dl sokeria

¾ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

(1/2 dl maitoa + ½ tl vaniljasokeria)

Täyte:

7 liivatelehteä

5 dl kuohukermaa

500 g Mascarponejuustoa

1/2-1 prk kondensoitua, makeutettua maitoa

2 tl vaniljasokeria

½ dl vettä

12-14 kpl mustaherukan makuista Brunberg Juhlasuukkoa

2 riviä Brunberg Laktoositonta Maitosuklaata

Pinnalle:

3 dl vettä

2 dl mustaherukoita

11/2 dl hyytelösokeria

Koristeluun:

100 g tuoreita vadelmia

100 g tuoreita boysenmarjoja

terttu punaherukoita

½-1 dl mustaherukoita

muutama valkoinen marenki

syötäviä orvokkeja

Ohje

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen. Leikkaa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja paista pohjaa 225-asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja ja laita vuokaan puhdas leivinpaperi. Laita kakkupohja takaisin vuokaan ja kostuta halutessasi esimerkiksi vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan limittäin kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon Mascarponejuusto. Lisää makeutettua kondensoitua maitoa ja sekoita. Tarkista maku. Lisää, kunnes saat sopivan makean täytteen. Mausta vielä vaniljasokerilla. Kuumenna vesi vedenkeittimessä tai mikroaaltouunissa juomalasissa. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota kiehuvaan veteen. Sekoita. Valuta liemi täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kuori suukot ja paloittele maitosuklaa lautaselle. Sulata maitosuklaata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kastele suukkojen pohjat suklaaseen ja laita suukot vieretysten vuokaan kakkupohjan päälle. Jätä kuitenkin reunoille hieman tilaa. Valuta täyte vuokaan siten, että täytettä menee myös suukkojen väleihin. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kiille. Laita vesi ja mustaherukat kasariin ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes mustaherukoista on irronnut väri. Siivilöi kuoret. Lisää vettä tarvittaessa. Tarvitset kiilteeseen 3 dl vettä. Kiehauta siivilöity mustaherukkamehu. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua sekoitellen, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hetki ja valuta lähellä kakun pintaa kauttaaltaan. Laita jääkaappiin jähmettymään. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele mielesi mukaan. Tarjoa!

Katso myös nämä reseptit