Suukkokakku

Brunberg juhlii 150-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Legendaarinen Brunbergin tehdas toimii Porvoossa. Kaikki tuntevat jo 70-vuoden ikään ehtineet suukot. Juhlavuoden kunniaksi lanseeratut mustaherukkasuukot löytyvät nyt kaupoista ja Brunbergin myymälöistä.

Valmista kevään juhlahetkiin näyttävä suukkokakku.

Ainekset

12-15 annosta

Pohja

2 kananmunaa

¾ dl sokeria

¾ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Kostutus:

(1/2 dl maitoa + ½ tl vaniljasokeria)

Täyte:

7 liivatelehteä

5 dl kuohukermaa

500 g Mascarponejuustoa

1/2-1 prk kondensoitua, makeutettua maitoa

2 tl vaniljasokeria

½ dl vettä

12-14 kpl mustaherukan makuista Brunberg Juhlasuukkoa

2 riviä Brunberg Laktoositonta Maitosuklaata

Pinnalle:

3 dl vettä

2 dl mustaherukoita

11/2 dl hyytelösokeria

Koristeluun:

100 g tuoreita vadelmia

100 g tuoreita boysenmarjoja

terttu punaherukoita

½-1 dl mustaherukoita

muutama valkoinen marenki

syötäviä orvokkeja

Ohje

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varoen. Leikkaa halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja paista pohjaa 225-asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja ja laita vuokaan puhdas leivinpaperi. Laita kakkupohja takaisin vuokaan ja kostuta halutessasi esimerkiksi vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan limittäin kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon Mascarponejuusto. Lisää makeutettua kondensoitua maitoa ja sekoita. Tarkista maku. Lisää, kunnes saat sopivan makean täytteen. Mausta vielä vaniljasokerilla. Kuumenna vesi vedenkeittimessä tai mikroaaltouunissa juomalasissa. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota kiehuvaan veteen. Sekoita. Valuta liemi täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kuori suukot ja paloittele maitosuklaa lautaselle. Sulata maitosuklaata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Kastele suukkojen pohjat suklaaseen ja laita suukot vieretysten vuokaan kakkupohjan päälle. Jätä kuitenkin reunoille hieman tilaa. Valuta täyte vuokaan siten, että täytettä menee myös suukkojen väleihin. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kiille. Laita vesi ja mustaherukat kasariin ja anna kiehua noin 5 minuuttia, kunnes mustaherukoista on irronnut väri. Siivilöi kuoret. Lisää vettä tarvittaessa. Tarvitset kiilteeseen 3 dl vettä. Kiehauta siivilöity mustaherukkamehu. Lisää hyytelösokeri ja anna kiehua sekoitellen, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hetki ja valuta lähellä kakun pintaa kauttaaltaan. Laita jääkaappiin jähmettymään. Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele mielesi mukaan. Tarjoa!

Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.

Suukkokakku-Brunberg
Suukkokakku-Brunberg

Katso myös nämä reseptit

Tryffelikakku

Brunberg Tryffelikakku Kuvat ja resepti Hellapoliisi. Porvoossa sijaitseva Brunberg on tuttu erityisesti tryffeleistään ja suukoistaan. Tiesitkö, että Brunbergin historia ulottuu aina 1880-luvulle asti. Silloin perheyritys aloitti leipomotoiminnan ja laajensi valikoimaansa makeisten puolelle vuonna 1897. Legendaariset tuotteet ovat kuuluneet suomalaisten herkkuhetkiin jo toista sataa vuotta. Tryffelikakku on upea juhlakakku. Se valmistuu helposti ja maistuu taivaalliselta. Kakku [...]

Toffee-tiikerimuffinsit

Toffee-tiikerimuffinsit Hauskojen tiikerimuffinsien makumaailma syntyy kaakaosta ja maukkaan pehmeistä Brunberg Toffeepalat -makeisista. Toffee-tiikerimuffinsit maistuvat koko perheelle. Reseptillä valmistuu noin 12 muffinsia. Ainekset * 60 g (0,75 dl) rypsiöljyä * 130 g (1,5 dl) maitoa * 2 kananmunaa * 140 g (2 dl) sokeria * 0,5 tl suolaa * 0,5 tl vaniljasokeria * 200 g (3 [...]

Suklaakuorrute

Helppo ja herkullinen suklaakuorrute leivoksille tai mansikoille Suklaakuorrute kruunaa leivokset: donitsit, kakut, muffinssit, keksit ja vaikka croissantit! Se sopii erinomaisesti myös mansikoiden peitteeksi. Suklaakuorrute on helppo ja nopea valmistaa. Täyteläisen makunsa se saa Brunberg Laktoositon Maitosuklaa- tai Brunberg Tumma Suklaa 53 % -suklaalevystä. Mikä parasta: kuorrute on laktoositon! Reseptistä riittää kuorrutetta noin 8 leivokseen. Ainekset [...]

Suklaa-kermatoffeekeksit

Suklaa-kermatoffeekeksit Nämä vastustamattoman herkulliset, helposti valmistettavat suklaakeksit saavat täyteläisen makunsa Alku Toffee Perinteinen -karamelleista. Keksit sopivat niin juhliin, arjen hemmotteluhetkiin kuin syötäväksi lahjaksi. Kokeile myös maustaa keksit Alku Toffee Lakritsi -karamelleilla! Ainekset * 150 g margariinia * 2 dl sokeria * 1 tl vaniljasokeria * 1 muna * 3 dl vehnäjauhoja * 1 tl leivinjauhetta [...]

Mokkapalat tryffeleistä

Mokkapalat tryffeleistä Leivo pellillinen klassisia mokkapaloja ja kuorruta ne suussa sulavan pehmeillä Brunberg Moccatryffelipatukoilla. Moccatryffeli antaa koko perheen suosikkireseptiin hienostuneen maun! Reseptillä valmistuu uunipellillinen mokkapaloja. Kokeile ja ihastu! Ainekset Pohja * 5 dl vehnäjauhoja * 3 kananmunaa * 2 dl sokeria * 2 dl kahvia * 150 g voita * 1 dl kaakaojauhetta * 3 [...]

Suklainen minttukaakao

Suklainen minttukaakao Mikään ei lämmitä kylmänä talvipäivänä niin kuin kuuma täyteläinen minttukaakao. Tarvitset vain maitoa, Brunberg Minttusuklaanappi -makeisia ja suuren mukin. Brunbergin Minttusuklaanapit ovat vegaanisia, joten tämä kaakao sopii myös vegaaneille kauramaitoon tehtynä. Tosiherkuttelija lisää juomaan nokareen vaahdotettua kauravispiä tai kermavaahtoa. Ainekset * Noin 10 kpl Brunberg Minttusuklaanappi * Iso kupillinen lämmintä maitoa Ohje Sekoita [...]

Laku sitruunakuppikakut

Laku-sitruunakuppikakut Lakritsin ja sitruunan makuyhdistelmä on piristävän raikas. Kannattaa kokeilla! Tässä kuppikakussa maistuu tuoreen pehmeä Brunberg Lakritsi. Kuppikakkureseptimme sopii myös vegaaneille. Ainekset Taikina * 3,5 dl vehnäjauhoja * 3 rkl perunajauhoja * 2 dl sokeria * 1 tl leivinjauhetta * 1 tl vaniljasokeria * 1 sitruunan raastettu kuori * 3 dl kauramaitoa * 0,5 dl [...]

Kinuskikastike Alku-karamelleista

Kinuskikastike Alku-karamelleista Kermaisen herkullinen kinuskikastike syntyy helposti ja nopeasti perinteisistä Alku-karamelleista. Tarvitset vain kaksi raaka-ainetta! Suussa sulava kastike kruunaa kakut, leivonnaiset, marjakimarat ja jäätelöannokset. Reseptistämme saat noin 1,5 dl valmista Alku-kinuskikastiketta. Ainekset * 20 Alku Toffee Perinteinen -karamellia * noin 6 rkl kermaa Ohje Pilko karamellit pieniksi paloiksi, kukin noin kuuteen osaan. Laita pilkotut Alku-karamellit [...]

Appelsiiniset suklaacookiet

Appelsiiniset suklaacookiet Raikas appelsiini ja pehmeän täyteläinen suklaa ovat klassinen makupari. Nämä herkulliset suklaacookiet saavat makunsa Brunberg Appelsiinisuklaanappi -makeisista. Reseptillä valmistuu noin 24 muhkean mehevää cookieta. Laktoosittomat cookiet sopivat niin arkeen kuin juhlaan! Ainekset * 200 g laktoositonta voita * 1 dl sokeria * 2 dl fariinisokeria * 1 muna * 2 tl vaniljasokeria * [...]