Brunberg Tryffelikakku

Kuvat ja resepti Hellapoliisi.

Porvoossa sijaitseva Brunberg on tuttu erityisesti tryffeleistään ja suukoistaan. Tiesitkö, että Brunbergin historia ulottuu aina 1880-luvulle asti. Silloin perheyritys aloitti leipomotoiminnan ja laajensi valikoimaansa makeisten puolelle vuonna 1897. Legendaariset tuotteet ovat kuuluneet suomalaisten herkkuhetkiin jo toista sataa vuotta.

Tryffelikakku on upea juhlakakku. Se valmistuu helposti ja maistuu taivaalliselta. Kakku on myös gluteeniton. Valmista joulupöytään ja tarjoa joulusuklaa tänä jouluna kakun muodossa.

Ainekset

Tryffelikakku

12-14 annosta

Pohja:

2 kananmunaa

¾ dl sokeria

½ dl perunajauhoja

2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

4 liivatelehteä

150 g Brunberg tumma suklaa (laktoositon, gluteeniton, vegaaninen)

100 g Brunberg Tryffeleitä

2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

400 g vanilja tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

½ dl vettä

 

Lisäksi:

100-200 g Brunberg Tryffeleitä

 

Pinnalle:

200-300 g Brunberg Tryffeleitä

Ohje

Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtoreunavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Laita vuokaan vuoan pohjan kokoinen leivinpaperi ja nosta pohja takaisin vuokaan. Voit halutessasi kostuttaa pohjaa vaniljasokeri-maitoseoksella, mutta se ei ole välttämätöntä.

Laita pohjan keskelle ympyrän muotoon tryffeleitä. Valmista sitten täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele tumma suklaa lautaselle ja lisää lautaselle myös tryffelit. Sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaat ovat sulaneet. Vaahdota vaniljavaahto ja vatkaa joukkoon vanilja tuorejuusto. Sekoita sulatettu suklaa vaahdon joukkoon. Mausta seos vaniljasokerilla. Tarkista maku. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Valuta neste täytteeseen ja sekoita. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Laita pinnalle keko tryffeleitä.

Brunberg-tryffelikakku

Katso myös nämä reseptit

Appelsiinisuklaakakku

Brunberg Appelsiinisuklaakakku Kuvat ja resepti: Liisa Westerberg/Leivontablogi Makeaa Appelsiinisuklaakakku on täyteläisen suklainen ja ihanan raikas kakku. Pohjassa maistuu appelsiini ja täyte sekoitetaan helposti kahdesta aineksesta, Brunbergin Appelsiinisuklaanapeista ja kermavaahdosta. Kakku koristellaan maitosuklaaganachella, suklaapursotuksilla ja koristeilla. Kaiken lisäksi kakku on laktoositon ja gluteeniton, joten se sopii mahdollisimman monelle. Valmista kevään juhlapöytään ja tarjoa pääsiäissuklaa tänä vuonna [...]

Laskiaissuukkopullat

Laskiaissuukkopullat Nämä ovat laskiaisen hauskimmat pullat! Tarjoa Brunberg Suukot erikseen ja anna jokaisen valita oma suosikkimakunsa. Laita Suukko pullan keskelle ja paina lyttyyn. Poks! Näistä kuuluu hauska ääni. Brunberg Suukkoja löydät hyvin varustelluista marketeista ja Brunbergin omista myymälöistä Porvoossa. Ainekset 10 kpl Laskiaissuukkopullat 2 ½ dl maitoa 25 g hiivaa 1 kananmuna ½ tl suolaa [...]

Suukkokakku

Suukkokakku Brunberg juhlii 150-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Legendaarinen Brunbergin tehdas toimii Porvoossa. Kaikki tuntevat jo 70-vuoden ikään ehtineet suukot. Juhlavuoden kunniaksi lanseeratut mustaherukkasuukot löytyvät nyt kaupoista ja Brunbergin myymälöistä. Valmista kevään juhlahetkiin näyttävä suukkokakku. Ainekset 12-15 annosta Pohja 2 kananmunaa ¾ dl sokeria ¾ dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta Kostutus: (1/2 dl maitoa + ½ [...]

Toffee-tiikerimuffinsit

Toffee-tiikerimuffinsit Hauskojen tiikerimuffinsien makumaailma syntyy kaakaosta ja maukkaan pehmeistä Brunberg Toffeepalat -makeisista. Toffee-tiikerimuffinsit maistuvat koko perheelle. Reseptillä valmistuu noin 12 muffinsia. Ainekset * 60 g (0,75 dl) rypsiöljyä * 130 g (1,5 dl) maitoa * 2 kananmunaa * 140 g (2 dl) sokeria * 0,5 tl suolaa * 0,5 tl vaniljasokeria * 200 g (3 [...]

Suklaakuorrute

Helppo ja herkullinen suklaakuorrute leivoksille tai mansikoille Suklaakuorrute kruunaa leivokset: donitsit, kakut, muffinssit, keksit ja vaikka croissantit! Se sopii erinomaisesti myös mansikoiden peitteeksi. Suklaakuorrute on helppo ja nopea valmistaa. Täyteläisen makunsa se saa Brunberg Laktoositon Maitosuklaa- tai Brunberg Tumma Suklaa 53 % -suklaalevystä. Mikä parasta: kuorrute on laktoositon! Reseptistä riittää kuorrutetta noin 8 leivokseen. Ainekset [...]

Suklaa-kermatoffeekeksit

Suklaa-kermatoffeekeksit Nämä vastustamattoman herkulliset, helposti valmistettavat suklaakeksit saavat täyteläisen makunsa Alku Toffee Perinteinen -karamelleista. Keksit sopivat niin juhliin, arjen hemmotteluhetkiin kuin syötäväksi lahjaksi. Kokeile myös maustaa keksit Alku Toffee Lakritsi -karamelleilla! Ainekset * 150 g margariinia * 2 dl sokeria * 1 tl vaniljasokeria * 1 muna * 3 dl vehnäjauhoja * 1 tl leivinjauhetta [...]

Mokkapalat tryffeleistä

Mokkapalat tryffeleistä Leivo pellillinen klassisia mokkapaloja ja kuorruta ne suussa sulavan pehmeillä Brunberg Moccatryffelipatukoilla. Moccatryffeli antaa koko perheen suosikkireseptiin hienostuneen maun! Reseptillä valmistuu uunipellillinen mokkapaloja. Kokeile ja ihastu! Ainekset Pohja * 5 dl vehnäjauhoja * 3 kananmunaa * 2 dl sokeria * 2 dl kahvia * 150 g voita * 1 dl kaakaojauhetta * 3 [...]

Suklainen minttukaakao

Suklainen minttukaakao Mikään ei lämmitä kylmänä talvipäivänä niin kuin kuuma täyteläinen minttukaakao. Tarvitset vain maitoa, Brunberg Minttusuklaanappi -makeisia ja suuren mukin. Brunbergin Minttusuklaanapit ovat vegaanisia, joten tämä kaakao sopii myös vegaaneille kauramaitoon tehtynä. Tosiherkuttelija lisää juomaan nokareen vaahdotettua kauravispiä tai kermavaahtoa. Ainekset * Noin 10 kpl Brunberg Minttusuklaanappi * Iso kupillinen lämmintä maitoa Ohje Sekoita [...]

Laku sitruunakuppikakut

Laku-sitruunakuppikakut Lakritsin ja sitruunan makuyhdistelmä on piristävän raikas. Kannattaa kokeilla! Tässä kuppikakussa maistuu tuoreen pehmeä Brunberg Lakritsi. Kuppikakkureseptimme sopii myös vegaaneille. Ainekset Taikina * 3,5 dl vehnäjauhoja * 3 rkl perunajauhoja * 2 dl sokeria * 1 tl leivinjauhetta * 1 tl vaniljasokeria * 1 sitruunan raastettu kuori * 3 dl kauramaitoa * 0,5 dl [...]

Kinuskikastike Alku-karamelleista

Kinuskikastike Alku-karamelleista Kermaisen herkullinen kinuskikastike syntyy helposti ja nopeasti perinteisistä Alku-karamelleista. Tarvitset vain kaksi raaka-ainetta! Suussa sulava kastike kruunaa kakut, leivonnaiset, marjakimarat ja jäätelöannokset. Reseptistämme saat noin 1,5 dl valmista Alku-kinuskikastiketta. Ainekset * 20 Alku Toffee Perinteinen -karamellia * noin 6 rkl kermaa Ohje Pilko karamellit pieniksi paloiksi, kukin noin kuuteen osaan. Laita pilkotut Alku-karamellit [...]