Kuvat ja resepti: Hellapoliisi

Brunberg Tryffelikakku

Porvoossa sijaitseva Brunberg on tuttu erityisesti tryffeleistään ja suukoistaan. Tiesitkö, että Brunbergin historia ulottuu aina 1880-luvulle asti. Silloin perheyritys aloitti leipomotoiminnan ja laajensi valikoimaansa makeisten puolelle vuonna 1897. Legendaariset tuotteet ovat kuuluneet suomalaisten herkkuhetkiin jo toista sataa vuotta.

Tryffelikakku on upea juhlakakku. Se valmistuu helposti ja maistuu taivaalliselta. Kakku on myös gluteeniton. Valmista juhlapöytään ja tarjoa suussa sulavat tryffelit kakun muodossa.

Jaa:

Ainekset

Tryffelikakku

12-14 annosta

Pohja:

2 kananmunaa

¾ dl sokeria

½ dl perunajauhoja

2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

4 liivatelehteä

150 g Brunberg tumma suklaa (laktoositon, gluteeniton, vegaaninen)

100 g Brunberg Tryffeleitä

2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

400 g vanilja tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

½ dl vettä

 

Lisäksi:

100-200 g Brunberg Tryffeleitä

 

Pinnalle:

200-300 g Brunberg Tryffeleitä

Ohje

Riko kananmunat kulhoon. Mittaa joukkoon sokeri. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtoreunavuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Laita vuokaan vuoan pohjan kokoinen leivinpaperi ja nosta pohja takaisin vuokaan. Voit halutessasi kostuttaa pohjaa vaniljasokeri-maitoseoksella, mutta se ei ole välttämätöntä.

Laita pohjan keskelle ympyrän muotoon tryffeleitä. Valmista sitten täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele tumma suklaa lautaselle ja lisää lautaselle myös tryffelit. Sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaat ovat sulaneet. Vaahdota vaniljavaahto ja vatkaa joukkoon vanilja tuorejuusto. Sekoita sulatettu suklaa vaahdon joukkoon. Mausta seos vaniljasokerilla. Tarkista maku. Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi. Valuta neste täytteeseen ja sekoita. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsellä vuoan reunaa pitkin pyöräyttäen. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Laita pinnalle keko tryffeleitä.

Katso myös nämä reseptit