Frågor och svar

Du kan skicka ett e-mail till [email protected]. Ge gärna nämare uppgifter som t.ex. bäst före datum och en bild. Vid behov kan vi be dig skicka ett prov för närmare undersökning.

Vår choklad kommer från Västra Afrika, varifrån 70% av all kakao kommer. Vi köper våra råvaror endast av pålitliga och stora kakaoleverantörer som använder ansvarighetsprogram med målet att förbättra odlingsför-hållandena.

Chokladens idealiska temperatur är ca 16-20 grader. En jämn temperatur är bäst, den bör inte utsättas för stora temperatur-skillnader.

I för hög värme ändras strukturen och fettkorn kan bildas på ytan. Den gråa färgen är dock endast en utseendefråga, den inverkar inte på smaken.

Vi har ännu inte hittat glutenfria våfflor som tekniskt fungerar på vår produktionslinje. Processen innehåller många olika skeden som ställer olika krav på våfflorna.

Äggen som används till kyssarna är tillredda och pastöriserade.

Palmolja används för sina teknologiska egenskaper. Vi har bett leverantörerna leta upp alternativa växtfetter men ännu har inget sådant fett hittats. Utan palmolja blir kyssens chokladöverdrag för mjukt för att förpackas.

För närvarande gör vi inte det, men vi undersöker möjligheten att köpa in RSPO-olja från vår nuvarande råvaruleverantör.

Vi har inte hittat något veganskt geleringsmedel som är lämpligt för gelering av fyllningen. Animaliskt gelatin fungerar tekniskt sett bäst i vår tillverkningsprocess. Lakritsfyllningen måste kunna klara av den hårda klämkraften när fyllningen pressas in i lakritsen.

Vi använder animaliskt gelatin av nöt i fyllningen.

Återvinningsinstruktioner för varje produktförpackning finns i produktinformationen här.

Här kan du läsa mer om produktinformation, näringsinnehåll och allergener.