Lakritsin ja sitruunan makuyhdistelmä on piristävän raikas. Kannattaa kokeilla! Tässä kuppikakussa maistuu tuoreen pehmeä Brunberg Lakritsi.
Kuppikakkureseptimme sopii myös vegaaneille.
Lakritsin ja sitruunan makuyhdistelmä on piristävän raikas. Kannattaa kokeilla! Tässä kuppikakussa maistuu tuoreen pehmeä Brunberg Lakritsi.
Kuppikakkureseptimme sopii myös vegaaneille.
Taikina
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl kauramaitoa
0,5 dl rypsiöljyä
noin 300 g eli 3/4 pussillista Brunberg Lakritsi -makeisia (400 g:n pussi)
Kuorrute
150 g margariinia (vegaanista)
noin 6 dl tomusokeria
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
2 rkl sitruunamehua
Koristelu
Brunbergin lakritsia (loput pussista)
raastettua sitruunan kuorta
Sekoita kuivat ainekset ja raastettu sitruunan kuori. Lisää joukkoon kauramaito ja rypsiöljy.
Pilko lakritsit pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinaan. Muista säästää osa koristeluun.
Nostele taikina muffinssivuokiin kahden lusikan avulla.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Jäähtymistä odotellessasi valmista kuorrute. Pehmennä margariini ja sekoita joukkoon sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori ja tomusokeri.
Pursota kuorrute kauniiksi keoiksi jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele lakupaloilla.
Veckjärventie 6
06150 PORVOO
(019) 548 42 00
ma-pe 9–15
[email protected]
(019) 548 42 24
[email protected]