Laku-sitruunakuppikakut

Lakritsin ja sitruunan makuyhdistelmä on piristävän raikas. Kannattaa kokeilla! Tässä kuppikakussa maistuu tuoreen pehmeä Brunberg Lakritsi.

Kuppikakkureseptimme sopii myös vegaaneille.

Jaa:

Ainekset

Taikina

3,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl perunajauhoja

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori

3 dl kauramaitoa

0,5 dl rypsiöljyä

noin 300 g eli 3/4 pussillista Brunberg Lakritsi -makeisia (400 g:n pussi)

 

Kuorrute

150 g margariinia (vegaanista)

noin 6 dl tomusokeria

1 rkl raastettua sitruunan kuorta

2 rkl sitruunamehua

 

Koristelu

Brunbergin lakritsia (loput pussista)

raastettua sitruunan kuorta

Ohje

Sekoita kuivat ainekset ja raastettu sitruunan kuori. Lisää joukkoon kauramaito ja rypsiöljy.

Pilko lakritsit pieniksi paloiksi ja lisää ne taikinaan. Muista säästää osa koristeluun.

Nostele taikina muffinssivuokiin kahden lusikan avulla.

Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Jäähtymistä odotellessasi valmista kuorrute. Pehmennä margariini ja sekoita joukkoon sitruunamehu, raastettu sitruunan kuori ja tomusokeri.

Pursota kuorrute kauniiksi keoiksi jäähtyneiden kuppikakkujen päälle ja koristele lakupaloilla.

Katso myös nämä reseptit