Kuvat ja resepti: Janne Kujala

Mokkapalat tryffeleistä

Leivo pellillinen klassisia mokkapaloja ja kuorruta ne suussa sulavan pehmeillä Brunberg Moccatryffelipatukoilla.

Moccatryffeli antaa koko perheen suosikkireseptiin hienostuneen maun!

Reseptillä valmistuu uunipellillinen mokkapaloja.

Kokeile ja ihastu!

Jaa:

Ainekset

Pohja

5 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

2 dl sokeria

2 dl kahvia

150 g voita

1 dl kaakaojauhetta

3 tl leivinjauhetta

 

Kuorrute

420 g tomusokeria

200 g ranskankermaa

100 g voita

5 kpl (yht. 100 g) Brunberg Moccatryffelipatukka

½ dl kaakaojauhetta

 

Koristeluun

strösseleitä

Ohje

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Sulata voi.

Lisää kuivat aineet, kahvi ja voisula muna-sokerivaahtoon. Sekoita ainekset huolellisesti.

Kaada taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.

Valmista kuorrute. Siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Paloittele tryffelipatukat.

Sulata voi ja patukat mikrossa tai hellalla miedolla lämmöllä. Sekoita ranskankerma voi-tryffeliseokseen ja kaada nestemäinen seos tomusokerin ja kaakaojauheen joukkoon.

Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi ja levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle.

Viimeistele mokkapalat strösseleillä ja laita mokkapalat hetkeksi kylmään, jotta kuorrute hieman jähmettyy.

Vinkki! Jos haluat vahvemman kahvin maun kuorrutteeseen, voit lisätä vielä 2 rkl kahvia ja 1 rkl tomusokeria.

Katso myös nämä reseptit