Kuvat ja resepti: Saamarinkakut/Mari Pihlajamäki

Jouluinen pipari-puolukkabrownie

Ihanien joululeivonnaisten tuoksu tuo mitä parhainta joulutunnelmaa. Suussa sulava jouluinen pipari-puolukkabrownie on mehevä suklainen herkku, joka valmistuu nopeasti ja jää keskeltä tahmean pehmeäksi. Puolukoiden raikkaus ja piparkakkujen mausteisuus tuovat herkullista tasapainoa täyteläiselle suklaalle. Kokeile ja ihastu!

Jaa:

Ainekset

100 g Brunberg laktoositonta maitosuklaata
100 g Brunberg tummaa suklaata
200 g margariinia tai voita
3 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
1,75 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
4 kpl kananmunaa
150 g pipareita
200 g suomalaisia pakastepuolukoita

Ohje

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa noin 25 x 22 cm vuoka leivinpaperilla.

Rouhi Brunbergin laktoositon maitosuklaa sekä tumma suklaa veitsellä. Mittaa margariini tai voi kattilaan ja sulata se. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää suklaarouhe joukkoon, sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita niiden joukkoon voi-suklaaseos sekä munat yksitellen vatkaamalla.

Murenna piparit pieneksi paloiksi ja sekoita 2/3 osaa taikinan joukkoon, sekoita myös puolet jäisistä puolukoista taikinaan.

Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja kaada loput puolukat sekä piparipalat päälle.

Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ja leikkaa paloiksi.

Katso myös nämä reseptit