Recept och foto:Janne Kujala

Enkel och läcker chokladglasyr till kakor eller jordgubbar

Chokladglasyr toppar bakverk: munkar, kakor, muffins, kex och till och med croissanter! Den är också perfekt att doppa jordgubbar i.

Chokladglasyren går snabbt och enkelt att göra. Den fylliga smaken kommer från Brunbergs laktosfria mjölkchoklad eller Brunbergs mörka choklad 53 %. Det bästa av allt: glasyren är laktosfri!

Receptet ger tillräckligt med glasyr för ca 8 bakverk.

Dela:

Ingredienser

70 g grädde (laktosfri)

15 g glukossirap (ger en fin lyster till glasyren)

75 g Brunberg Laktosfri Mjölkchoklad eller Brunberg Mörk Choklad 53 % 

15 g smör (laktosfritt)

strössel/nonpareller till dekoration

Gör så här

Koka upp grädden i en kastrull med tjock botten. Lös upp glukossirapen i den varma grädden.

Bryt chokladen i bitar, lägg i kastrullen och låt den smälta med grädden utan omrörning. När chokladen har smultit helt, blanda glasyren tills den är slät.

Tillsätt smöret och rör om.

Doppa bakverken i chokladglasyren och skaka av överflödig glasyr. Dekorera och ställ kallt.

Se även dessa recept