Recept och foto:Hellapoliisi

Fastlagsbulle med kyssfyllning

Det här är de roligaste fastlagsbullarna! Låt var och en välja sin favoritsmak av Brunbergs kyssar och sen lägg kyssen i mitten av bullen och pressa. Bang! Det hörs ett roligt ljud. Brunberg kyssar hittar du i välsorterade mataffärer och i Brunbergs egna butiker i Borgå.

Dela:

Ingredienser

Fastlagsbulle med kyss fyllning 

Till 10 st. bullar

2 ½ dl mjölk

25 g jäst

1 ägg

½ tsk salt

1 dl socker

2 tsk kardemumma

ung. 7 dl – vetemjöl

100 g smält smör eller margarin

Pensling:

1 ägg

Fyllning:

10 Brunberg kyssar (välj smak)

2 dl grädde

1 msk socker

1 tsk vaniljsocker

På utan:

florsocker

Gör så här

Värm mjölken fingervarm. Smula jästen och blanda in i mjölken. Tillsätt ägg, salt, socker och kardemumman.

Tillsätt lite i gången vetemjölet, till slut smöret och knåda ordentligt. Låt degen jäsa under en kökshandduk i cirka 20 minuter. Tag upp degen på ett mjölat bord och knåda en stund. Forma degen till en stång och dela den i 10 lika stora bitar. Forma dem till runda bullar. Låt bullarna jäsa under en kökshandduk i cirka 15 minuter.

Pensla bullarna med ägg och grädda i 225 grader i cirka 15 minuter. Låt bullarna svalna. Under tiden bullarna svalnar vispa grädde och smaksätt med socker och vaniljsocker. Skär av ett lock på varje bulle. Lägg Brunberg kyssen i mitten av bullen och lägg locket på och pressa. Spritsa grädde på kanterna, lägg på locket och pudra över florsocker.

Varsågod!

Se även dessa recept