Recept och foto:Janne Kujala

Mockarutor av tryffel

Baka en sats klassiska mockarutor och toppa dem med välsmakande Brunberg Moccatryffel.

Moccatryffeln ger en sofistikerad smak till ett favoritrecept för hela familjen!

Receptet räcker till en plåt mockarutor.

Prova och bli förtjust!

Dela:

Ingredienser

Botten

5 dl vetemjöl

3 ägg

2 dl socker

2 dl kaffe

150 g smör

1 dl kakaopulver

3 tsk bakpulver

 

Glasyr

420 g florsocker 

200 g creme fraiche

100 g smör

5 st. (100 g) Brunberg Moccatryffelstänger

½ dl kakaopulver

 

Dekoration

strössel

Gör så här

Vispa ägg och socker till en tjock konsistens.

Blanda samman de torra ingredienserna.

Smält smöret.

Tillsätt de torra ingredienserna, kaffe och smör i ägg- och sockerskummet. Blanda ingredienserna ordentligt.

Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 200°C i 10–15 minuter tills bottnen är genomgräddad.

Förbered glasyren. Sikta florsocker och kakaopulver i en skål. Hacka tryffelstängerna.

Smält smöret och stängerna i mikrovågsugnen eller på spisen på låg värme. Blanda creme fraichen i smör- och tryffelblandningen och häll den flytande blandningen i florsockret och kakaopulvret.

Blanda till en jämn smet och bred ut glasyren över den kylda bottnen.

Dekorera mockarutorna med strössel och ställ dem i kylen en stund så att glasyren får stelna något.

Tips! Om du vill ha en starkare kaffesmak i glasyren kan du tillsätta 2 msk kaffe och 1 msk florsocker.

Se även dessa recept