Baka en sats klassiska mockarutor och toppa dem med välsmakande Brunberg Moccatryffel.
Moccatryffeln ger en sofistikerad smak till ett favoritrecept för hela familjen!
Receptet räcker till en plåt mockarutor.
Prova och bli förtjust!
Baka en sats klassiska mockarutor och toppa dem med välsmakande Brunberg Moccatryffel.
Moccatryffeln ger en sofistikerad smak till ett favoritrecept för hela familjen!
Receptet räcker till en plåt mockarutor.
Prova och bli förtjust!
Botten
5 dl vetemjöl
3 ägg
2 dl socker
2 dl kaffe
150 g smör
1 dl kakaopulver
3 tsk bakpulver
Glasyr
420 g florsocker
200 g creme fraiche
100 g smör
5 st. (100 g) Brunberg Moccatryffelstänger
½ dl kakaopulver
Dekoration
strössel
Vispa ägg och socker till en tjock konsistens.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Smält smöret.
Tillsätt de torra ingredienserna, kaffe och smör i ägg- och sockerskummet. Blanda ingredienserna ordentligt.
Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 200°C i 10–15 minuter tills bottnen är genomgräddad.
Förbered glasyren. Sikta florsocker och kakaopulver i en skål. Hacka tryffelstängerna.
Smält smöret och stängerna i mikrovågsugnen eller på spisen på låg värme. Blanda creme fraichen i smör- och tryffelblandningen och häll den flytande blandningen i florsockret och kakaopulvret.
Blanda till en jämn smet och bred ut glasyren över den kylda bottnen.
Dekorera mockarutorna med strössel och ställ dem i kylen en stund så att glasyren får stelna något.
Tips! Om du vill ha en starkare kaffesmak i glasyren kan du tillsätta 2 msk kaffe och 1 msk florsocker.
Veckjärvivägen 6
06150 BORGÅ
(019) 548 42 00
må-fre 9–15
[email protected]
(019) 548 42 24
[email protected]