Kuvat ja resepti: Sanna Hiltunen/Parantavaruoka-blogi

Cappuccino-suklaamoussekakku

Kahden suklaan vegaaninen cappuccino-moussekakku on ihanan suklainen ja kahvinen, mutta ei lainkaan ällömakea. Se sopii tarjottavaksi vaikkapa pääsiäiseen, valmistujaisiin tai oikeastaan mihin tahansa juhliin.

Kakku koostuu kahdesta suklaamoussekerroksesta. Alempi kerros tehdään Brunberg 60 % tummasta suklaasta ja ylempi kerros sekä pursotukset Brunberg 53 % tummasta suklaasta. Ihana keksipohja valmistetaan vegaanisista kekseistä, kuten esimerkiksi Pirkka gluteenittomista vaniljatäytekekseistä. Kakku sopii siis moneen ruokavalioon.

Cappuccino-suklaamoussekakku on maidoton ja siksi se säilyy hyvänä huoneenlämmössä useita tunteja.

Jaa:

Ainekset

vegaaninen, (gluteeniton)
Vuoka ⌀ 20 cm

Pohja
150 g vegaanisia ja gluteenittomia suklaakeksejä (esim. Pirkka gluteenittomat vaniljatäytekeksit)
50 g margariinia

Tumma suklaa-kahvikerros
2,5 dl soija-/kauravispikermaa (Fazer Aito vispistä tuli hyvä ja jämäkkä vaahto)
3 levyä (á 50 g) Brunberg tumma suklaa 60 %
1 rkl pikakahvijauhetta (kofeiiniton tarvittaessa) + 1 tl vettä
(halutessasi: 1-2 rkl tomusokeria)
25 g Brunberg tumma suklaa 53 % rouhittuna

Vaaleampi suklaa-kahvikerros
100 g Brunberg tumma suklaa 53 %
2,5 dl soija-/kauravispikermaa
1 rkl pikakahvijauhetta (kofeiiniton tarvittaessa) + 1 tl vettä
(halutessasi: 1-2 rkl tomusokeria)
25 g Brunberg tumma suklaa 53 % rouhittuna

Pursotukset
100 g Brunberg tumma suklaa 53 %
2,5 dl soija-/kauravispikermaa
1 rkl pikakahvijauhetta (kofeiiniton tarvittaessa) + 1 tl vettä

Ohje

1. Aloita murskaamalla keksit teholeikkurissa tai vaikka kaulimen avulla minigrip-pussissa. Sulata margariini ja sekoita rouheen sekaan.

2. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja leikkaa sopiva suikale myös reunoille. Painele keksimassa pohjalle tiiviiksi.

3. Tee ensin tummasuklaakerros: Sulata 60% tumma suklaa varovaisesti vesihauteessa tai mikrossa pienimmällä teholla. Varo polttamasta suklaata. Rouhi 25 grammaa 53% suklaata veitsellä pieneksi. Sekoita pikakahvijauhe teelusikalliseen vettä. Odota, että pikakahvijauhe sulaa.

4. Vaahdota kerma käsivatkaimella tai monitoimikoneella. Kun kerma alkaa jämäköityä, kaada sulatettu suklaa pienenä norona koneen käydessä matalalla teholla. Vaahdon pitäisi jämäköityä heti. Lisää koneen käydessä myös pienenä norona kahvi. Lopuksi kääntele sekaan suklaarouhe.

5. Lusikoi vaahto kakkupohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin noin vartiksi. Vaahdon pitäisi jämäköityä tässä ajassa.

6. Tee sitten vaaleampi suklaakerros: Sulata 53% suklaa varovaisesti vesihauteessa tai mikrossa pienimmällä teholla. Varo polttamasta suklaata. Rouhi 25 grammaa 53% suklaata veitsellä pieneksi. Sekoita pikakahvijauhe teelusikalliseen vettä. Odota, että pikakahvijauhe sulaa. Toista kohta 4. Jos teet myös pursotukset, ota puolet vaahdosta talteen.

7. Lusikoi kahvikerros jämäköityneen tummasuklaakerroksen päälle ja nosta kakku kelmulla peitettynä jääkaappiin ainakin 4 tunniksi tai yön yli.

8. Pursotukset: Tee pursotusvaahto tarjoilupäivänä. Sulata 53% suklaa vesihauteessa tai mikrossa pienimmällä teholla. Varo polttamasta suklaata. Sekoita pikakahvijauhe teelusikalliseen vettä. Vaahdota kerma käsivatkaimella tai monitoimikoneella. Kun kerma alkaa jämäköityä, kaada sulatettu suklaa pienenä norona koneen käydessä matalalla teholla. Vaahdon pitäisi jämäköityä heti. Lisää koneen käydessä myös pienenä norona kahvi. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja pursota kakkuun koristeet esim. tähtityllalla. Voit koristella kakun myös rouhitulla suklaalla tai kekseillä. Tarjoa.

9. Cappuccino-suklaamoussekakku säilyy hyvin huoneenlämmössä ja jääkaapissa 3-4 päivää.

Katso myös nämä reseptit