Brunberg Appelsiinisuklaakakku

Kuvat ja resepti: Liisa Westerberg/Leivontablogi Makeaa

Appelsiinisuklaakakku on täyteläisen suklainen ja ihanan raikas kakku. Pohjassa maistuu appelsiini ja täyte sekoitetaan helposti kahdesta aineksesta, Brunbergin Appelsiinisuklaanapeista ja kermavaahdosta. Kakku koristellaan maitosuklaaganachella, suklaapursotuksilla ja koristeilla. Kaiken lisäksi kakku on laktoositon ja gluteeniton, joten se sopii mahdollisimman monelle. Valmista kevään juhlapöytään ja tarjoa pääsiäissuklaa tänä vuonna kakun muodossa.

Ainekset

Appelsiinisuklaakakku

15 annosta

Pohja:

3½ dl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta

1½ dl sokeria

1 tl soodaa

¼ tl suolaa

2 appelsiinia

2 dl laktoositonta, maustamatonta jogurttia

¾ dl rypsiöljyä

 

Täyte:

250 g Brunbergin Appelsiinisuklaanappeja

3 dl kuohukermaa

 

Kuorrute ja koristelu:

150 g Brunbergin Laktoositonta maitosuklaata

1 dl kuohukermaa

50 g Brunbergin Appelsiinisuklaanappeja

noin 5 kpl Brunbergin Käsintehtyä tyrnimarmeladia

kultaisia koristerakeita

Ohje

Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 15 cm) leivinpaperilla.

Mittaa jauhot, sokeri, sooda ja suola kulhoon ja sekoita hyvin. Pese appelsiinit ja raasta kuori ohuelti jauhoseokseen. Purista joukkoon myös ½ dl appelsiinin mehua (säästä loput mehusta kakun kostutukseen). Lisää jogurtti ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.

Täyte
Sulata appelsiinisuklaanapit ja jätä odottamaan. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kahdessa osassa suklaasulaan.

Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan reunuksen sisään. Aseta ensimmäinen pohja reunan sisään ja kostuta kevyesti appelsiinmehulla. Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta päälle seuraava pohja. Toista sama uudelleen ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kuorrute ja koristelu
Pilko maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetken välillä sekoitellen, jotta se hieman paksunee. Kaada noin puolet seoksesta kylmän kakun päälle, ohjaile valumista lusikalla, jotta osa kuorrutteesta valuu reunan yli.

Laita loput kuorrutteesta jääkaappiin ja anna jäähtyä kunnolla. Vatkaa jäähtynyt kuorrute paksuksi vaahdoksi ja pursota vaahto kakun päälle. Viimeistele kakku appelsiinisuklaanapeilla, tyrnimarmeladilla ja koristerakeilla.

Katso myös nämä reseptit

Laskiaissuukkopullat

Laskiaissuukkopullat Nämä ovat laskiaisen hauskimmat pullat! Tarjoa Brunberg Suukot erikseen ja anna jokaisen valita oma suosikkimakunsa. Laita Suukko pullan keskelle ja paina lyttyyn. Poks! Näistä kuuluu hauska ääni. Brunberg Suukkoja löydät hyvin varustelluista marketeista ja Brunbergin omista myymälöistä Porvoossa. Ainekset 10 kpl Laskiaissuukkopullat 2 ½ dl maitoa 25 g hiivaa 1 kananmuna ½ tl suolaa [...]

Suukkokakku

Suukkokakku Brunberg juhlii 150-vuotista taivaltaan tänä vuonna. Legendaarinen Brunbergin tehdas toimii Porvoossa. Kaikki tuntevat jo 70-vuoden ikään ehtineet suukot. Juhlavuoden kunniaksi lanseeratut mustaherukkasuukot löytyvät nyt kaupoista ja Brunbergin myymälöistä. Valmista kevään juhlahetkiin näyttävä suukkokakku. Ainekset 12-15 annosta Pohja 2 kananmunaa ¾ dl sokeria ¾ dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta Kostutus: (1/2 dl maitoa + ½ [...]

Tryffelikakku

Brunberg Tryffelikakku Kuvat ja resepti Hellapoliisi. Porvoossa sijaitseva Brunberg on tuttu erityisesti tryffeleistään ja suukoistaan. Tiesitkö, että Brunbergin historia ulottuu aina 1880-luvulle asti. Silloin perheyritys aloitti leipomotoiminnan ja laajensi valikoimaansa makeisten puolelle vuonna 1897. Legendaariset tuotteet ovat kuuluneet suomalaisten herkkuhetkiin jo toista sataa vuotta. Tryffelikakku on upea juhlakakku. Se valmistuu helposti ja maistuu taivaalliselta. Kakku [...]

Toffee-tiikerimuffinsit

Toffee-tiikerimuffinsit Hauskojen tiikerimuffinsien makumaailma syntyy kaakaosta ja maukkaan pehmeistä Brunberg Toffeepalat -makeisista. Toffee-tiikerimuffinsit maistuvat koko perheelle. Reseptillä valmistuu noin 12 muffinsia. Ainekset * 60 g (0,75 dl) rypsiöljyä * 130 g (1,5 dl) maitoa * 2 kananmunaa * 140 g (2 dl) sokeria * 0,5 tl suolaa * 0,5 tl vaniljasokeria * 200 g (3 [...]

Suklaakuorrute

Helppo ja herkullinen suklaakuorrute leivoksille tai mansikoille Suklaakuorrute kruunaa leivokset: donitsit, kakut, muffinssit, keksit ja vaikka croissantit! Se sopii erinomaisesti myös mansikoiden peitteeksi. Suklaakuorrute on helppo ja nopea valmistaa. Täyteläisen makunsa se saa Brunberg Laktoositon Maitosuklaa- tai Brunberg Tumma Suklaa 53 % -suklaalevystä. Mikä parasta: kuorrute on laktoositon! Reseptistä riittää kuorrutetta noin 8 leivokseen. Ainekset [...]

Suklaa-kermatoffeekeksit

Suklaa-kermatoffeekeksit Nämä vastustamattoman herkulliset, helposti valmistettavat suklaakeksit saavat täyteläisen makunsa Alku Toffee Perinteinen -karamelleista. Keksit sopivat niin juhliin, arjen hemmotteluhetkiin kuin syötäväksi lahjaksi. Kokeile myös maustaa keksit Alku Toffee Lakritsi -karamelleilla! Ainekset * 150 g margariinia * 2 dl sokeria * 1 tl vaniljasokeria * 1 muna * 3 dl vehnäjauhoja * 1 tl leivinjauhetta [...]

Mokkapalat tryffeleistä

Mokkapalat tryffeleistä Leivo pellillinen klassisia mokkapaloja ja kuorruta ne suussa sulavan pehmeillä Brunberg Moccatryffelipatukoilla. Moccatryffeli antaa koko perheen suosikkireseptiin hienostuneen maun! Reseptillä valmistuu uunipellillinen mokkapaloja. Kokeile ja ihastu! Ainekset Pohja * 5 dl vehnäjauhoja * 3 kananmunaa * 2 dl sokeria * 2 dl kahvia * 150 g voita * 1 dl kaakaojauhetta * 3 [...]

Suklainen minttukaakao

Suklainen minttukaakao Mikään ei lämmitä kylmänä talvipäivänä niin kuin kuuma täyteläinen minttukaakao. Tarvitset vain maitoa, Brunberg Minttusuklaanappi -makeisia ja suuren mukin. Brunbergin Minttusuklaanapit ovat vegaanisia, joten tämä kaakao sopii myös vegaaneille kauramaitoon tehtynä. Tosiherkuttelija lisää juomaan nokareen vaahdotettua kauravispiä tai kermavaahtoa. Ainekset * Noin 10 kpl Brunberg Minttusuklaanappi * Iso kupillinen lämmintä maitoa Ohje Sekoita [...]

Laku sitruunakuppikakut

Laku-sitruunakuppikakut Lakritsin ja sitruunan makuyhdistelmä on piristävän raikas. Kannattaa kokeilla! Tässä kuppikakussa maistuu tuoreen pehmeä Brunberg Lakritsi. Kuppikakkureseptimme sopii myös vegaaneille. Ainekset Taikina * 3,5 dl vehnäjauhoja * 3 rkl perunajauhoja * 2 dl sokeria * 1 tl leivinjauhetta * 1 tl vaniljasokeria * 1 sitruunan raastettu kuori * 3 dl kauramaitoa * 0,5 dl [...]

Kinuskikastike Alku-karamelleista

Kinuskikastike Alku-karamelleista Kermaisen herkullinen kinuskikastike syntyy helposti ja nopeasti perinteisistä Alku-karamelleista. Tarvitset vain kaksi raaka-ainetta! Suussa sulava kastike kruunaa kakut, leivonnaiset, marjakimarat ja jäätelöannokset. Reseptistämme saat noin 1,5 dl valmista Alku-kinuskikastiketta. Ainekset * 20 Alku Toffee Perinteinen -karamellia * noin 6 rkl kermaa Ohje Pilko karamellit pieniksi paloiksi, kukin noin kuuteen osaan. Laita pilkotut Alku-karamellit [...]