Brunberg Appelsiinisuklaakakku
Kuvat ja resepti: Liisa Westerberg/Leivontablogi Makeaa
Appelsiinisuklaakakku on täyteläisen suklainen ja ihanan raikas kakku. Pohjassa maistuu appelsiini ja täyte sekoitetaan helposti kahdesta aineksesta, Brunbergin Appelsiinisuklaanapeista ja kermavaahdosta. Kakku koristellaan maitosuklaaganachella, suklaapursotuksilla ja koristeilla. Kaiken lisäksi kakku on laktoositon ja gluteeniton, joten se sopii mahdollisimman monelle. Valmista kevään juhlapöytään ja tarjoa pääsiäissuklaa tänä vuonna kakun muodossa.
Ainekset
Appelsiinisuklaakakku
15 annosta
Pohja:
3½ dl vaaleaa, gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl sokeria
1 tl soodaa
¼ tl suolaa
2 appelsiinia
2 dl laktoositonta, maustamatonta jogurttia
¾ dl rypsiöljyä
Täyte:
250 g Brunbergin Appelsiinisuklaanappeja
3 dl kuohukermaa
Kuorrute ja koristelu:
150 g Brunbergin Laktoositonta maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
50 g Brunbergin Appelsiinisuklaanappeja
noin 5 kpl Brunbergin Käsintehtyä tyrnimarmeladia
kultaisia koristerakeita
Ohje
Pohja
Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa irtopohjavuoka (halk. 15 cm) leivinpaperilla.
Mittaa jauhot, sokeri, sooda ja suola kulhoon ja sekoita hyvin. Pese appelsiinit ja raasta kuori ohuelti jauhoseokseen. Purista joukkoon myös ½ dl appelsiinin mehua (säästä loput mehusta kakun kostutukseen). Lisää jogurtti ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä ja leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan.
Täyte
Sulata appelsiinisuklaanapit ja jätä odottamaan. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kahdessa osassa suklaasulaan.
Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle korkealla leivinpaperireunuksella vuoratun irtopohjavuoan reunuksen sisään. Aseta ensimmäinen pohja reunan sisään ja kostuta kevyesti appelsiinmehulla. Levitä päälle puolet täytteestä ja nosta päälle seuraava pohja. Toista sama uudelleen ja laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Kuorrute ja koristelu
Pilko maitosuklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä hetken ja sekoita sitten tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetken välillä sekoitellen, jotta se hieman paksunee. Kaada noin puolet seoksesta kylmän kakun päälle, ohjaile valumista lusikalla, jotta osa kuorrutteesta valuu reunan yli.
Laita loput kuorrutteesta jääkaappiin ja anna jäähtyä kunnolla. Vatkaa jäähtynyt kuorrute paksuksi vaahdoksi ja pursota vaahto kakun päälle. Viimeistele kakku appelsiinisuklaanapeilla, tyrnimarmeladilla ja koristerakeilla.